Activiteiten en Save the date
  • 25-26 november Contactdag met ICOMOS Nederland rond thema 'water', inschrijven kan via het Nederlands ICOMOS secretariaat of via deze website.
  • 30 november: Ledenactiviteit ICOMOS Vlaanderen-Brussel in Coudenberg Paleis: Inschrijven kan hier (tot 18 november)
Internationale colloquia en congressen
Expo en Colloqium: Figurations de la cité : le cas de Palmyre, 22 november 2016, L'Académie d'Architecture, Parijs
L’Académie d’Architecture propose en cet automne 2016 la présentation de documents exceptionnels de son fonds d’archives et de dessins. Il S’agit des planches de reconstitution de la ville de Sienne au Moyen-Age : envoi de Rome exécutées en fin de sa 3éme année du séjour à la Villa Médicis par Jean—Baptiste Hourlier, Grand Prix d’architecture en 1926. Quelques traces et souvenirs de sa carrière exemplaire de ce dernier sont exposes en complément.
 
 
Informatie over de expo kan u hier vinden
Het programma van het colloquium georganiseerd in samenwerking met ICOMOS Frankrijk kan u hier vinden

Rampen: voorkomen en opvolgen, 5 december 2016, “Militiezaal” van het Stadhuis, Grote Markt, Brussel


 

Het Belgische Blauwe Schildcomité zet zich in voor de bescherming van het cultureel erfgoed in geval van gewapende conflicten maar ook in geval van natuurrampen, ontploffingen, brand, waterschade, vandalisme of kernrampen. Naast zijn acties op gebied van de preventie ten aanzien van de overheid, speelt het Comité vooral een rol inzake bewustmaking en professionele vorming. Zo organiseert het regelmatig studiedagen en conferenties.

Het is in dat kader dat het Belgische Blauwe Schild in samenwerking met ICOMOS het genoegen hebben u uit te nodigen op de volgende studiedag die zal doorgaan op maandag 5 december in Brussel rond het thema “Rampen: voorkomen en opvolgen”.

Inschrijven kan hier 
Meer lezen
Studiedag 'Le trafic illicite des biens culturels, source de financement du terrorisme et des groupes armés', 29 november 2016, Université Libre Brussel

De Frans- en Duitstalige UNESCO commissie voor België organiseert op 29 november een studiedag over de illegale handel in culturele goederen en hoe deze handel een financieringsbron kan zijn voor terroristen en gewapende groepen. 
 
Inschrijven kan via volgend formulier
Het programma van de studiedag kan u hier vinden
Studiedag 'Fer et...', 22 november 2016, Moulins de Beez
Vierde studiedag in een reeks van zes die loopt tot eind 2017, van het Fabi Comité Patrimonie et Histoire. De zes studiedagen handelen over het gebruik van ijzermetalen in constructies tot het midden van de 20ste eeuw. De vierde studiedag op 22 november handelt over gemengde materiaalkeuzes.
 
Inschrijven kan via volgend formulier
Het programma van de studiedag kan u hier vinden
Call for Nominations
World Monuments Watch
 

 
Om de twee jaar roept de World Monuments Watch op tot speciale aandacht voor unieke plaatsen in de wereld die onder druk staan van natuurkrachten of andere impacten op sociaal, politiek of economisch vlak. Dankzij uw kennis en ervaringen kan u hen helpen deze plaatsen of sites te identificeren. Daarom roepen zij op om deze plaatsen te gaan nomineren. 
 
Meer lezen
Leden die studiedagen of evenementen van hun organisatie in de nieuwsbrief van ICOMOS Vlaanderen-Brussel wensen aan te kondigen, dienen de informatie voor de 23ste van elke maand te bezorgen aan vlaanderen-brussel@icomos.be.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
Oude beurs 27 2000 Antwerpen
Ondernemingsnummer: 0448 086 154
Email: vlaanderen-brussel@icomos.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*