ICOMOS Vlaanderen-Brussel
25-26 november 2016: Contactdagen ICOMOS Vlaanderen-Brussel en ICOMOS Nederland, Delft en Fort Vechten (Nederland)

Thema van deze contactdagen is 'Water en erfgoed voor de toekomst' en de tweedaagse zal georganiseerd worden door ICOMOS Nederland in samenwerking met TU Delft en de Leidense Universiteit. Ook de leden van ICOMOS Vlaanderen-Brussel worden hartelijk uitgenodigd op deze studiedagen. Op de eerste dag in Delft zal vooral worden gefocust op de wetenschappelijke insteek en op de tweede dag zal de beleidsmakende zijde van de medaille worden belicht. Namen op het programma zijn onder andere: Prof Ing Dr Carola Hein (TU Delft), Ir Diederik Six (Voorzitter ICOMOS NL), Prof Dr Jan Kolen (CGHD), Prof Dr Ian Lilley (Leiden), Prof. Jyoti Hosagrahar (UNESCO),... 

Een gedetailleerd programma volgt binnenkort, ook meer info over de inschrijvingen volgt spoedig. Het zal onder andere mogelijk zijn om voor één van beide dagen te kiezen.  
Nieuws
Overlijden Prof Jean Barthélemy

Met spijt in het hart wil ICOMOS Vlaanderen-Brussel zijn leden informeren over het overlijden van Prof. Jean Barthélemy. Prof Barthélemy was een gerespecteerd lid van ICOMOS Internationaal en was ook lid van het uitvoerend comité van ICOMOS tussen 1984 en 1993. Hij was ook de eerste voorzitter van de Franstalige zijde van het Belgische Comité (ICOMOS Wallonie-Bruxelles) tussen 1978 en 1995. Hij was ingenieur architect en was gepassioneerd door geschiedenis, literatuur, schilderkunst en muziek. Daarnaast was hij een fervente conservator van erfgoed en nam hierin het voortouw op verschillende niveau's. ICOMOS Vlaanderen-Brussel wil via deze weg ook zijn medeleven betuigen aan alle familie en vrienden van Jean. 
24-26 oktober 2016: Werelderfgoedcomité, Parijs (Frankrijk) 

Op 24, 25 en 26 oktober wordt in in het Werelderfgoedcentrum in Parijs het Werelderfgoedcomité afgewerkt dat tijdens de zomer in Istanbul werd opgeschort na de mislukte staatsgreep. In Parijs wordt nu de agenda verder afgehandeld. Meer info en de documenten kunnen hier gevonden worden.  

Om het eerste deel van het Comité nog even te herbeleven heeft Piet Geleyns voor de leden van ICOMOS Vlaanderen-Brussel een korte samenvatting gemaakt van zij ervaring in Istanbul. Hij is het aanspreekpunt voor UNESCO Werelderfgoed van het Agentschap Onroerend Erfgoed van de Vlaamse overheid en als Vlaamse afgevaardigde aanwezig op de comités. U vindt het verslag van Piet Geleyns bij 'Lees Meer'.

Lees meer
Activiteiten en Colloquia
7 oktober 2016: Internationale Workshop: Destroying Archaeological heritage in time of conflict: Crossed perspectives, ULB Campus Solbosch

International workshop rond het vernielen van erfgoed in tijden van oorlog en conflict. Georganiseerd door de ULB in samenwerking met Wiener-Anspach Foundation en CReA Patrimoine. 
Lees meer
Leden die studiedagen of evenementen van hun organisatie in de nieuwsbrief van ICOMOS Vlaanderen-Brussel wensen aan te kondigen, dienen de informatie voor de 20ste van elke maand te bezorgen aan vlaanderen-brussel@icomos.be.
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
Oude beurs 27 2000 Antwerpen
Ondernemingsnummer: 0448 086 154
Email: vlaanderen-brussel@icomos.be

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*